استپ موتور چیست؟

استپ موتور که به استپر موتور و موتور پله ای نیز معروف است جز قطعات اصلی و ضروری دستگاه می باشد. استپ موتور یک موتور الکتریکی DC است و توانایی مرحله مرحله یا گام به گام کردن یک دور کامل به صورت مساوی را دارد. استپ موتورها نیاز به فیدبک گرفتن ندارن و این مورد یکی از نکات قابل ذکر و مثبت آن ها می باشد، فیدبک گرفتن در سایر موتورها به این صورت است که هنگام جا به جایی از یک گام به گام دیگر موقعیت را کنترل می کنند اما به دلیل دقت بسیار بالایی که استپ موتور دارد مرحله فیدبک گرفتن در این موتور حذف شده است. استپ موتورها به مدارهای راه انداز نیاز دارند که به درایور معروف می باشند. قابل ذکر است که حداکثر سرعت برای استپ موتورها بر اساس نوع آن ها تا 500 دور در دقیقه می باشد. برخلاف سروو موتورها که دارای گشتاور ثابت می باشند، استپر موتورها با اضافه شدن سرعت، کاهش پیدا می کند. مواردی که در هنگام انتخاب استپ موتور باید به آن ها توجه کرد به این شرح می باشند: دقت پله، گشتاور مورد نیاز. از نظر گشتاور، استپ موتورها توانایی حرکت در دور پایین با گشتاور بالا را دارند که این مورد نیز از مزایای قابل ذکر آن ها محسوب می شود. از نظر دقت نیز استپ موتورها با توجه به نوع فاز دارای دقت های مختلفی هستند که در نوع دو فاز دقت 1.8 درجه بر استپ و در نوع پنج فاز دقت 0.72 درجه بر استپ می باشد.

برای انواع استپ موتور میتوانید به این صفحه مراجعه کنید.

چهار نوع استپر موتور به شرح زیر می باشد: 

 

استپ موتورهای با مغناطیس دائم: روتور این مدل استپ موتور از مغناطیس دائم تشکیل شده اشت و جهت عملکرد صحیحی آن جاذبه و دافعه بین مغناطیس روتور و مغناطیس استاتور رخ می دهد.

استپ موتورهای سنکرون هایبرید: در ساختار این گروه از استپ موتورها از دو روش مغناطیس دائم و متغیر استفاده می شود.

استپ موتورهای با مقاومت مغناطیسی متغیر: در این موتورها از یک صفحه آهنی به عنوان روتور استفاده می شود

استپ موتورهای لاوت

کاربرد استپ موتور

استپ موتورها امروزه کاربردهای بسیاری دارند و در دستگاه و ماشین آلات مختلفی قابل استفاده هستند. به طور معمول در ماشین ها و دستگاه هایی که نیاز است موقعیت و زاویه دقیق تعیین شود از استپ موتور استفاده می شود. بیشترین موارد استفاده از استپ موتورها در ساخت و تولید ماشین های عددی مانند CNC که در صنایع مختلف به کار می روند می باشد. سایر موارد مصرف استپ موتور به شرح زیر می باشد:

 

صنایع رباتیک

صنایع خودروسازی

دوربین دیجیتال، پرینتر، فلاپی درایو، دی وی دی درایو و.

نحوه عملکرد استپر موتور

شناخته ترین ویژگی استپر موتورها توانایی تبدیل پالسهای ورودی به به گام ها و مراحل مساوی در موقیعت شفت می باشد. هر پالس ورودی شفت را به یک زاویه و جهت معین هدایت می کند. استپر موتورها دارای دندانه های مغناطیس احاطه شده در اطراف و حول یک شفت می باشند قابل ذکر است که این شفت مرکزی از جنس آهن می باشد. در ساختار استپر موتور منبع تغذیه الکترو مغناطیس ها یک مدار راه انداز خارجی می باشد. در زمانی که دندانه دنده در مقابل اولین مغناطیس قرار می گیرد، نسبت به مغناطیس بعدی یک فاصله مشخص و تعریف شده دارد و به محض خاموش شدن مغناطیس اول و روشن شدن مغناطیس دوم دندانه های دنده روبه روی مورد دوم می ایستند. به این چرخش ها یک گام یا استپ می گویند که در مجموع یک دور کامل موتور را تشکیل می دهند.

منبع: choobiner.ir


معرفی کالاهای صنعتی استپ ,موتور ,موتورها ,مغناطیس ,استپر ,قابل ,استپ موتور ,استپ موتورها ,استپر موتور ,استپ موتورهای ,مغناطیس دائم منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

پایگاه کارآفرینی فلزیاب دیانا | 09100061386 تحصیل در روسیه - بورسیه تحصیلی | تکیه گاه دانش کاج موزیک مشاوره سلامتیمشاوره سلامتی ارز دیجیتال رویدی-سایت تفریحی سرگرمی